Friday, July 9, 2010

Jumaat penghulu Hari....



salam...... morning u llos......... separuh kerja rumah aku dah beres so ada sikit lagi yg belum selesai........ aku dah 2 hari hantar anak -anak pi sekolah......... dah hb pi meeting kat KL so aku la amik alih tugas pagi ni ....... bangun pun ala -ala lewat ........ tapi tak pa, hb aku akan buat wake-up call pepagi so x yah pakai jam loceng........
Anak -anak pun suka pergi sek.lewat sikit kalau ada abah pukul 7 dah gerak pi sekolah depa tak suka pi awal sangat pi dok melangut dlm kelas ...........buat apa? so aku hantar pukul 7.15 @ 7.20 agak lewat la jugak tapi masa tu jalan dah jem........ just ok kalau kita bawak tak kelam kabut. sbb aku terpaksa pergi 2 jalan satu jalan apiq n alia jalan lain w/pun ada sek .ren dekat jalan alia. dah abah tak nak hantar sek. tu nak buat cam na.
Semalam aku masak spegetti peberet anak jantan aku........ lama gak aku tak masak kat dia .bila teringat nak buat spegetti kat anak -anak buka ais box satu barang nak buat spegetti pun tak dak . so aku pun pi la The store kat s/market cari brg nak buat spegetti .bukan payah pun nak buat hanya R n M saja yg ada dlm jiwa ni.
Aku pick up apiq balik sekolah aku cakap kat apiq " mama masak peberet apiq apa dia?
mesti la spegetti jawab apiq..... mama sampai rumah mama bubuh spegetti kat apiq ...... kalau tidak, kalau suruh makan nasi macm nak perang dengan apiq ni.

Suka sangat budak jantan ni makan sampai 2 pinggan ,hari ni kuah masih banyak spegetti dah habis ,aku tengah dok rebus spegetti lagi....... tengahari nanti apiq boleh makan lagi.......

Lagi pun malam nanti aku nak tinggal apiq n alia kat mak tok n pak su ,aku nak pi hantar anis pi sambung belajar kat Taylor's college .abah dah tunggu kat sana so malam nanti aku kena pi awal kat airport paham saja la airasia tak leh lewat langsung cepat -cepat dia org close kaunter .dah al aku dok kat kangar pi <> sejam tunggu <> sejam juga dgn amik tiket...... flight nak pi Lcct pukul 9.50 jenuh gak la nak sampai .... tup -tap tup -pukul 12 baru sampai Bangi.

Sabtu,ahad n Isnin segala tugas driver pak su yg antar..... tugas dlm rumah mak tok yg urus....... jaga cucu. pak su tu...... kena la sumbat dengan RM......RMM...... dah tak kerja terpaksa la ...... kena hulur........

1 comment:

kakcikseroja said...

Berselera sungguh Apiq makan. :)

Anda minat apa?

Related Posts with Thumbnails