Tuesday, January 5, 2010

kerja yang tak pernah habis........











Pepagi lagi cheq dah galak nak menaip n3 ni ,sapa pun tak dak rumah ikut suka cheq la nak buat apa kan? nak tidoq balik pun mata tak mau pejam so cheq buka benda alah ni la........n/book ni.


semalam lepas cheq habis sidai kain cheq kata tak mau kemas bilik anak dara cheq tu...... tapi dah nampak kotor sangat..... dengan tak senang duduk.... mak dia terpaksa jugak koredek bilik anis yg berlengaih..... tu......meja tulis tu tak yah cerita la ..... habuk penuh....... dengan selsema yg tak habis mak dia terpaksa kemas juga.........selesai kemas baru rasa puas hati........ bukan apa habuk ...... ya robbi......


Pastu tu cheq pi la mandi dah dekat pukul 11 pastu cheq dah bersiap sedia untuk pi meladi kat pekan tapi sebenarnya x meladi pun pi pekan nak settel kan hutang -hutang cheq yg bank dok panggil tu .......dah cukup bulan dah.........memula pi juga klinik ambik ubat mujur org dah tak ramai.........sat aje dah pun sudah........menapak la aku ke public bank,pastu Eon,Am bank,pastu Maybank..... pastu naik pi LHDN in come tax dia kata aku tak settel income tax aku tahun 2000 masa aku kerja dulu .ni apa kes? berhenti kerja dah 3 tahun tup -tup mai surat merah kata aku ada tak bayar income tax masa aku berhenti dulu ,patutnya depa dah clearing perabis ni dak kena bayar juga kalau tak bayar aku tak leh keluar ke mana-mana luar negeri .ni yg tak syox tu........so turun dari jab.hasil pi la pulak Maybank pi bayar...... punya la lambat tunggu....... aku gegas pi ambik no TM pulak nak bayar bil phone lak......org byak gak tunggu sat pastu aku lari pi maybank balik...... elok buka aje pintu ...... no aku naik terus pi kaunter buat bayaran...........
pastu lari balik TM...... no sana pun tinggal lagi 2 orang so dapat la cheq settel semua...........



Dah pukul 1 lapaq nasi tak tau nak habak...... phone hb suruh mai ambik .... dia ambik aku kat rumah so dia tinggal aku kat pekan dia pi kerja balik,nak parking hari isnin ramai payah dapat parking.pi makan nasi pastu tapau kat anak-anak aku balik la aku 2 laki bini......... munjur aku tak leh sembahyang pi pulak ambik Apiq balik sekolah.teringat mak habak muniff minta duit..... pi pulak CIMB bank in duit kat muniff lepas ambik apiq kat sekolah ,apiq nak beli kentang putar kat KFC pi pulak beli..............baru balik rumah ....... hb pun pi kerja balik...... tak sampai 10 minit alia lak pon suh ambik dia......ponat.......ponat...... nak nyawa pun tak lepas.......... pas ambik alia..... bawak lak apiq nak gunting rambut yg panjang sikit...... sampai aje kat kedai jejawi tu..... cina tu cakap org ramai dok booking esok mai lain ,aku cakap esok <> pukul 2 aku mai gunting jadi hari ni la.....lepas apiq balik sekolah.........

balik aje rumah aku dah letih sangat. ubat yg amik klinik aku telan jugak dah. nak demam balik dah ............ tidur sat baru lega........baru peluh balik......kain baju berimbun balik......


Tak sat ejen bibik mai hantar bibik kat aku ,semalam aku call minta bibik.......aku mula nak amik seminggu 2 x bibik buat kerja rumah aku dah tak tercover buat kerja..... nak iron baju hb lagi.......









2 comments:

kakcikseroja said...

Aduhai... kakcik baca pun naik penat! :)

MaMa MuNiRa said...

kak cik ,kekadang tu macam nak tidoq aje sepanjang hari.

Anda minat apa?

Related Posts with Thumbnails