Thursday, March 26, 2009

Buat kekawan yg dikasihi

Buat kawan -kawan orkid dan kawan-kawan alam maya yg selalu menjenguk blog saya berbanyak terima kasih .walau pun kita tidak mengenal satu sama lain tetapi kesudian kawan-kawan amat saya hargai . alhamdulilah dari tak ada kawan sekarang dah banyak kenal kekawan dalam blog.
Walaupun N3 saya caca marba ada juga kekawan jugak.........
Ni orkid saya tengah merimbun berbunga .masa saya beli pokok ni memang dah besar.sebenarnya rumah orkid saya dah terlampau sesak sampai tak leh nak gantung kat mana tapi disebabkan terlalu minat saya tetap membelinya.
ni saya beli kat nursery di perlis. yang satu-satunya nursery orkid di perlis.lagi pun org perlis pergi padang Besar beli orkid n murah n dekat aje .saya akan beli yg tak ada di Padang besar .

ni bunga dah nak gugur kecik aje bunganya come' lote' saya lekat pada kayu kat padang Besar gak


Buat kekawan orkid, ni la orkid yg saya beli semalam bunganya yg color kuning tu kalau ada bunga siap mahal rm 50 .kalau tak bunga dlm 25.siap lekat pada kayu dah pun melekat akar,balik gantung aje.spesis utan


ini pun spesis utan gak .akak tu cakap apa nama tah cakap melayu + siam tak berapa paham


yang ni saya suka sebab kolum dia kaler meroon


ni macam berus gigi .yg ni memang saya cari.ada sepokok lagi besar bunga banyak mahai gila 80.00 .balik bela yg ni sudah.





6 comments:

Shida said...

Cantiklah dendro yg merimbun tu, jenis curly ker?

juliadam said...

mamamunira,

saya suka yang last sekali, berapakah harganya.

MaMa MuNiRa said...

shida,bab nama sorry akak tak berapa tahu.he....he...

MaMa MuNiRa said...

julia,yang kecik dalam rm 30

fzi said...

Salam kak...

Wah sumer cantik orkid tu, rasa nak ikut skali pegi padang besar cari okid. Bekenan nyer saya yang kuning okid utan tu... :)

Imran Yusuf said...

Cantik, Mama Munira, cantik orkid ini.... emm

:)

Anda minat apa?

Related Posts with Thumbnails