Monday, July 26, 2010

Nak Pergi ke.... tak????

salam.......

morning uolls ......... sapa tu...... tak kira la sapa ...... nak baca ka, tak baca ka, n 3 aku ....ada aku kisah..... ha..... ha.........
setelah buat kerja pagi ni dengan berasnya aku pun mula la nak mengarang n3 aku ni....... lagi pun aku x nya rajin sangat.

sebentar tadi aku dpat cll dari hb kat ofis dia kena pi meeting pulak kat KL 28 ni bemakna hari rabu ni la........ dia cakap " mama ni boleh jumpa lagi anak busuk.....(anis) ish....ish..... nak pi ke tidak kat ayong ni........ hati berbelah bagi nak pi tak pi ..........nak tinggal anak-anak yg 2 ni pun nak kena tengok gak sian pulak kat alia nak ambik periksa. alia kalau kami tak ada raya hindu sakan, boleh relax la......... nganga tengok TV ,berkesempatan berfb lagi......

Apiq aku tak kisah sangat sbb apiq ni semua buat kerja ada time........ waktu mana nak solat ,mandi petang ,mengaji quran,main bola semua dia atur sendiri.

ni sambil dok taip ni dok pikiq nak pi ke kat ayong kalau pi boleh la beli barang makan kat dia so boleh bagi duit makan sekali w/pun masuk akaun.pi habis duit byk lagi tinggal duit kat muniff jadi driver....... hb pun kalau aku tak ikut tentu dia segan nak drive asyik mengantuk aje....... kalau hb pi dengan flight susah nak pi jengok anis sbb sana kereta tak dak .asyik panggil teksi aje.walaupun boleh clim.........nanti la....... balik bincang lain dgn hb hati ni dok 50-50 je.......

semalam ahad aku tak masak pi makan kat kedai tengah jalan nak pi a/setar. semalam pi beli barang dapur kat Tesco .kami pi berdua je.... lepas amik anak-anak balik tusyen baru pergi..... dan siap beli pulut ayam buat anak -anak makan tengahari...... tapi dah janji nanti kat apiq mama beli mee seazzling n kat alia sushi.lagi pun bukan lama sangat kat 2 jam aje tinggal mereka.



ni masakan hari Sabtu Siakap stim .kegemaran apiq .tambah 2 pinggan .lagi pun hari sabtu alia tak ada pi seminar PMR kat putra Place. kalau x tengahari dah cerah dah alia sapu.
hanya masak ni aje hari sabtu........ sayur lala...... lama tak makan.sedap la kuah manis..... ratah je....... goreng ayam....


1 comment:

kakcik said...

Salam Cik Tun..

lal tu sejenis sayur atau pun siput lala masak dengan sayur? Konfius pulak kakcik. :)

Anda minat apa?

Related Posts with Thumbnails