Friday, October 24, 2008

kelantan/terengganu......we go........

Kawe"nak gi kelantan n Terengganu hari ni syok le sbb ambo tak gi ke negeri tu seumur hidup aku punya la jakun tak pernah pergi pong. kat overseas melepasi sempadan tapi dua buah negeri tu aku tak pernah jejak.sebab apa? aku sendiri tak tau nak bagi jawapan bukan kerana negeri tu di bawah pemerintah PAS tapi aku tak tau nak cakap,sbb selalu banjir masa cuti sekolah pun tidak.Depa kata kelantan negeri kotor pun tidak.Tapi hari ni hubby aku nak bawak aku n anak-anak pi kelantan n terengganu setelah lama aku ajak dia pergi kat sana hari ni baru hati hubby terbuka nak bawak aku pi sana.jangan tak jagi dah le..... aku dah pack baju nak pi teruja sangat bukan apa nak tengok jalan-jalan sebelah sana cantik ke tidak, lebuhraya timur- barat tu macamana tak gitu .?aku nak gerak lepas sembahyang jumaat ni around pukul 3.00 sat gi.aku rasa mesti sampai malam ataupun aku terus ke KL dulu lepas tu pagi esok pergi kut sana @pun aku tidur kat cameron dulu tengok driver (Hubby) aku ni co-let saja.dia sat gi ubah fikiran pulak aku tahu hati Hubby aku tu boleh berubah on the spot 24 hour.terkedu....... aku .......mau perang besar U see.minta -minta Doa moga laki aku tu senang nak bawak kami pergi berjalan .sekarang ni mendung aje macam nak hujan lebat.angin dah mula semakin kuat takut....... kempunan aku tak leh pi.............ok aku chau dulu b cos nak mandi dan urus kan kerja apa yag patut sebelum aku tinggal rumah .moga aku selamat dalam perjalanan aku ........dah kepuasan dalam diri aku anak-anak ,opps.... anis tak pi sebab dia banyak kerja final years diploma.duduk dengan bibik ya........

1 comment:

dunia ria nabila said...

uhh gi jalan2 kelantan n terenggau tu.....kelantan tu kampung saya...itu cuma kg aje saya lahir di sabah..
gi teganu dan kelantan tu gi dgn kereta apa.naza ria kee...uhh naza ria kereta keluarga saya tuu...

Anda minat apa?

Related Posts with Thumbnails